Новини
Поздравителен адрес от Д-р Теньо Тенев - Кмет на Община Раднево по повод 22 септември – Денят на независимостта на България
22.09.2019

Уважаеми съграждани,
Позволете ми от името на ръководството на община Раднево и лично от свое име, да Ви поздравя по повод 22 септември – Денят на независимостта на България!
На паметния 22 септември преди 111 години в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“, на старопрестолния Царевец е обявена Прокламацията за българската независимост – естествен и успешен завършек на продължителен период на българските борби за самостоятелно държавно съществуване. Така страната ни отхвърля васалната си зависимост от Османската империя, наложена от Берлинския договор през 1878 година.
Нека от дистанцията на времето осъзнаем, че независимостта е станала достижима само заради подкрепата на цялото българско общество, подкрепа дадена в полза на един единствен интерес – националният.
Нека на този празник си пожелаем да бъдем достойни наследници на нашите предци. Нека имаме тяхната мъдрост и прозорливост за бъдещето, нека достойните им постижения бъдат вдъхновение за нашите усилия и труд, насочени към развитието на нашата Община!

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!

Д-Р ТЕНЬО ТЕНЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА РАДНЕВО