Новини
Кметът на Община Раднево Д-р Теньо Тенев, 17-те общински съветници и кметовете на кметства положиха клетва на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет.
08.11.2019

Днес Кметът на Община Раднево Д-р Теньо Тенев, 17-те общински съветници  и кметовете на кметства положиха клетва на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет.  Тя беше открита от Областния управител Гергана Микова, която произнесе клетвата, повторена от новоизбраните кметове и съветници.
По традиция Областният управител връчи на новоизбрания кмет огърлицата и ключа - символ на кметската власт.
Новият стар кмет Д-р Теньо Тенев се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които са му гласували доверие за втори мандат. Д-р Тенев заяви, че както винаги, няма да изневери на обещанията, които е дал и ще продължава да работи за просперитета на Община Раднево.
Най-възрастният общински съветник Димитър Стоев пое ролята на председателстващ заседанието и обяви началото на процедурата по избор на председател на Общинския съвет.
След тайно гласуване за председател на Съвета бе избран Д-р Румен Йовчев, за когото това ще бъде втори мандат на отговорния пост.