Новини
Трифон Зарезан 2020 г.
26.01.2020

За четвърта поредна година по инициатива на Кмета на Община Раднево, се организира празника на виното и лозарите. Основната цел за провеждането на мероприятието  е  да се възпроизведат и да се покажат българските обичаи и традиции, с които народът ни се гордее.           
Освен традиционния за празника обичай зарязване, ще се проведе  музикалната програма  от самодейците на Общински център за култура  „Нончо Воденичаров“, читалищата и певческите групи от клубовете на пенсионера от Община Раднево. Едновременно със сценичните изяви на самодейците  ще  се състоят и конкурси в следните категории: за най-добър винар, за най-добър кулинар на сладко тестено изделие /приготвени в домашни условия/, най-добър кулинар на  солено тестено изделие /приготвени в домашни условия/ и за най-красиво аранжирана маса, тематично съобразена с празника.    
Тази година събитието  ще се проведе отново на 14 февруари  и ще разнообрази живота на местното население. Надяваме се общинският празник да бъде наистина запомнящ се и с наградите, които общината предвижда за победителите в съответните конкурси наистина да утвърдим българските обичаи!  
От спонсори на Община Раднево ще има осигурено около един тон вино и вкусно мезенце  приготвено на място за всички жители и гости.     
Всички граждани, които искат да участват в конкурсите ще имат възможност
до 10:00ч. на 14.02.2020г. на площад „Коста Рашев“ да представят виното, сладки и/или солено тестени изделия–приготвени в домашни условия на масата определена за граждани 
/Моля, изчаквайте да получите  номер за съответната категория на конкурса/.
Компетентни журита във всяка категория ще оценяват кулинарните вкусотии и червеното вино представено по-време на събитието!