Новини
Работа започват екипи за доставка на храна и медикаменти на възрастни, самотноживеещи и/или болни хора на територията на Община Раднево
17.03.2020

Уважаеми съграждани,
Създалата се извънредната ситуация е повод да бъдем единни и да покажем, че сме разумни, отговорни и дисциплинирани. Да бъдем солидарни и да се грижим не само за собственото си здраве, но и за това на хората около нас. Справяли сме се с много предизвикателства заедно, време е да се изправим и пред това и да го преодолеем успешно.
От 18.03.2020г. работа започват екипи за доставка на храна и медикаменти на възрастни, самотноживеещи и/или болни хора на територията на Община Раднево. Кметовете и кметските наместници на населените места в Общината ще изготвят списъци на всички възрастни, самотноживеещи и/или болни хора, които имат нужда от услугата, и ще съдействат за разноса.
На телефон 0888899155 всеки ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. могат да се подават заявки. Община Раднево ще осигури предпазни средства на лицето, което ще осъществи доставката, а преди самото посещението, ще му бъде извършен преглед от медицински специалист.
ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ И ЛЕКАРСТВАТА ЩЕ СЕ ДОСТАВЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА СЪОТВЕТНАТА ПОРЪЧКА!
Благодарим на всички млади хора, които доброволно пожелаха да се включат в инициативата.
Отправям апел към всички желаещи да участват в инициативата, като дарят хранителни продукти от първа необходимост, да се обърнат към г-н Васил Митев – Председател на Общински съвет на БЧК – тел. 0886052991. Пунктът за дарения ще бъде в складовата база на БЧК гр. Раднево на ул. „Митьо Станев“ №4 А.
Община Раднево ще компенсира ползвателите, които са платили тротоарна площ и удължено работно време, а не извършват търговска дейност, защото са засегнати от наложените ограничения. Таксите и съответните наеми, ще бъдат приспаднати за месеца в който започнат да осъществяват търговска дейност.
Призовавам всички да бъдат отговорни и да спазват наложените мерки! Нека да ограничим контактите си, за да бъде скоро животът отново такъв, какъвто го познаваме.

Д-Р ТЕНЬО ТЕНЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА РАДНЕВО