Новини
Раднево празнува 56-тата си годишнина
07.09.2020
Днес честваме петдесет и шестата годишнина от обявяването на Раднево за град! Празник, превърнал се през годините в символ на общия ни дух и желанието за единство.
Знаменна група, водена от Д-р Теньо Тенев - Кмет на Община Раднево и г-н Гошо Колев – зам.- председател на Общински съвет Раднево издигна знамето на Раднево, под съпровода на химна на града.
На този тържествен ден, Д-р Тенев поздрави жителите на града и им пожела крепко здраве, професионални и лични успехи, увереност за да мечтаят и упоритост, за да постигат мечтите си!
С решение №1/17.08.2020 г. на Обществената комисия по символика на Община Раднево, с наградата „Магда Петканова“ беше удостоена г-жа Пенка Маринова Драгиева - за високи резултати в областта на образованието.
С наградата „Магда Петканова“ беше удостоена и г-жа Пенка Драгиева Кадийска – за високи резултати в областта на културата и за значителен принос за духовното развитие на Община Раднево.
С наградата „Теньо Ганчев“ беше удостоена Габриела Красимирова Заркова – за значими постижения извън учебния процес и активно участие в живота на училището и обществения живот на Община Раднево.
На основание Заповед №2150/31.08.2020 г. на кмета на Община Раднево по повод 65-тата годишнина на лечебното заведение и заслуги в областта на здравеопазването с „Почетен знак“ на Община Раднево, беше удостоена Държавна психиатрична болница „Д-р Г. Кисьов“.
Съгласно Заповед №2168/02.09.2020 г. на кмета на Община Раднево за дългогодишна дейност и професионализъм в изпълнение на служебните си задължения, с грамота беше удостоен Христо Велков Желев – бивш кметски наместник на село Българене.
Празничната програма продължи с изпълненията на школите при Общински център за култура „Н. Воденичаров“ гр. Раднево.