Откриване на новата учебна година

Откриване на новата учебна година

Днес се проведе тържественото откриване на новата учебна година и в радневските училища. 160 първокласници за първи път прекрачиха училищния праг и седнаха в класните стаи пред букварите, където ги посрещнаха с добре дошли и им пожелаха на добър час по пътя на знанието. Сред подаръците които получиха беше и книжка с приказки за първолака, с лично послание от Кмета на Община Раднево Д-р Теньо Тенев: „С вяра и доверие подай ръка на твоя учител и заедно поемете по един дълъг път, водещ към знанието и науката. Убеден съм, че с много упоритост и старание ще успееш да бъдеш добър ученик, който често ще взема в ръце тази книжка. На добър час по пътя на знанието! “ – посочва той.
В духа на празничния ден и това откриване на учебната година мина с много настроение, букети – кой от кой по-пъстър, балони и щастливи детски усмивки.
Официален гост на откриването на учебната година във Второ основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ беше Д-р Теньо Тенев – Кмет на Община Раднево . Градоначалникът поздрави всички ученици, учители и родители по повод новата учебна година, и отправи своите благопожелания за духовни сили и упоритост, за да се множат успехите на нашите ученици.
Гост на тържеството в Средно училище „Гео Милев“ беше инж. Димитър Желев – Зам.-кмет на Община Раднево.